Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα και βασιλικό

1 πακέτο spaggeti
3 ώριμες ντομάτες
1 κρεμμυδάκι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κλοναράκια βασιλικό (ή 1 κουτ. σούπας αποξηραμένο)
1 κουτ. πελτέ ντομάτας
ελαιόλαδο

Σε ένα τηγανάκι τσιγαρίζω με λίγο ελαιόλαδο το σκόρδο και το περασμένο από τρίφτη κρεμμύδι, τρίβω τις ντομάτες και προσθέτω στο τηγάνι το χυμό αλάτι και πιπέρι. Διαλύω τον πελτέ σε λίγο νεράκι και τον ρίχνω στη σάλτσα, 5 λεπτάκια πριν τελειώσω με την σάλτσα προσθέτω τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Στο μεταξύ βράζω τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζω, στην κατσαρόλα που τα έβραζα βάζω 1 μεγάλη κουταλιά βούτυρο και όταν λιώσει ρίχνω ξανά τα μακαρόνια, τα ανακατεύω και προσθέτω τη σάλτσα. Σερβίρω όσο ακόμα είναι ζεστά. Μπορώ να προσθέσω από πάνω τριμμένη παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: