Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Ζύμη πίτσας (βάση)

300γρ. αλεύρι (μπορεί να χρειαστεί και περισσότερο)
1 φακελάκι μαγιά σε φακελάκι
175 γρ. χλιαρό νερό (λίγο παραπάνω από ένα ποτήρι του κρασιού)
2 κουτ. ελαιόλαδο
1 κουτ. αλάτι
1/2 κουτ. ζάχαρη

Ρίχνω σε μία λεκανίτσα το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι αφού τα ανακατέψω φτιάχνω μια φωλίτσα στη μέση και ρίχνω το λάδι, διαλύω την μαγιά στο χλιαρό νερό και ρίχνω το νερό στην φωλίτσα. Πλάθω με τα χέρια μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί ρίχνω και άλλο αλεύρι αλλά με μέτρο. Σκεπάζω τη λεκανίτσα και την αφήνω κάπου ζεστά να φουσκώσει και μισή με 1 ώρα. Ξεσκεπάζω και ανοίγω την ζύμη σε ένα ταψί που έχω αρχικά στρώσει μία λαδόκολλα. Προσθέτω τα υλικά.
!Αν δεν έχω πλάστη πλένω ένα μπουκάλι ή ποτήρι και ρολάρω πάνω στην ζύμη μέχρι να απλώσει σε πάχος 0.5 εκατοστών.
!Για να μην κολλήσει η βάση χρησιμοποιώ πάντα λαδόκολλα και την λαδώνω κιόλας για μεγαλύτερη σιγουριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: