Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Μους σοκολάτας


350γρ. κουβερτούρα
6 αυγά (χωρίζω τους κρόκους από το ασπράδι)
100γρ. ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ (ή όποιο άλλο αρωματικό ποτό διαθέτετε)
3 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
1 βανίλια

Χτυπάω με το μίξερ σε ένα μπολ τους κρόκους και την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτω την βανίλια και συνεχίζω για λίγο το χτύπημα. Σπάζω την κουβερτούρα σε κομμάτια και την λιώνω σε μπεν μαρί, ανακατεύω με το κονιάκ, και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτω την σοκολάτα στο μπολ με τους κρόκους και ανακατεύω. Χτυπάω σε ξεχωριστό μπολ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και σιγά σιγά προσθέτω το άλλο μείγμα ανακατεύοντας αργά με ένα κουτάλι. Μοιράζω σε μπολάκια και αφήνω στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες.
!Πώς λιώνω κουβερτούρα σε μπέν μαρί: βράζω σε μια κατσαρόλα νερό και τοποθετώ ένα σιδερένιο σκεύος πάνω από την κατσαρόλα ρίχνω μέσα στο σκεύος την κουβερτούρα και ανακατεύω μέχρι να λιώσει. Κατά αυτόν τον τρόπο λιώνει αργά χωρίς να "κόβει" η σοκολάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: