Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Μπαστουνάκια μελιτζάνας με σως Cheddar

2 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες
1 φλ. αλεύρι
1 κουπ. σπορέλαιο

Για τη σως:
2 κουτ. βούτυρο
1 κουτ. αλεύρι
1 1/2 κούπα γάλα
1 κούπα τριμμένο Cheddar
αλάτι & πιπέρι

Κόβω τις μελιτζάνες σε μπαστουνάκια και τις αφήνω σε νερό και μία κουτ ξίδι για 1 ώρα τις στραγγίζω καλά και τις πασπαλίζω με αλεύρι, τις τηγανίζω σε δυνατή φωτιά. Μετά το τηγάνισμα τις τοποθετώ σε απορροφητικό χαρτί.
Για τη σως ζεσταίνω σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και σε ένα άλλο συγχρόνως λιώνω το βούτυρο και ανακατεύω πολύ καλά το αλεύρι (και τα δύο σε σιγανή φωτιά) προσθέτω το ζεστό γάλα στο μείγμα με το βούτυρο και ανακατεύω συνέχεια, ρίχνω σιγά σιγά το cheddar μέχρι να λιώσει πολύ καλά, προσθέτω αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρω σε ένα μπολάκι όρθια τα μπαστουνάκια και σε ένα μικρότερο μπολάκι τη σως.
Τέλειο για βραδιές με επιτραπέζια!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: