Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Πένες με κολοκυθάκια με ροζ σάλτσα

Υλικά (για 2 άτομα):
2/3 του πακέτου πένες
4 μεσαίου μεγέθους κολοκυθάκια
2 σκελίδες σκόρδο
1 μικρή ντομάτα
1 σφηνάκι ψιλοκομμένος άνηθος
1 κρέμα γάλακτος
αλάτι & πιπέρι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο



Κόβω τα κολοκυθάκια και τα τσιγαρίζω σε μια βαθιά κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν με σιγανή φωτιά σε λίγο ελαιόλαδο (αν αρχίζουν να παίρνουν χρώμα και δεν έχουν μαλακώσει προσθέτω ένα ποτηράκι του κρασιού νερό και σκεπάζω με το καπάκι την κατσαρόλα), ψιλοκόβω τη ντομάτα και το σκόρδο και τα προσθέτω αφού μαλακώσουν τα κολοκυθάκια. Αφού ενοποιηθούν τα υλικά προσθέτω την κρέμα το αλατοπίπερο και ενώ είναι έτοιμη η σάλτσα τον άνηθο. Έχω ήδη βράσει και σουρώσει τα μακαρόνια, τα ρίχνω μέσα στην σάλτσα, ανακατεύω καλά. Δεν χρειάζεται η σάλτσα να είναι πολύ πηχτή Συνοδεύω με τριμμένη παρμεζάνα αν θέλω και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: