Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Σπιτικό σουβλάκι με "γύρο" κοτόπουλο

Υλικά(για 2 άτομα):
4 πίτες ελληνικές
1 μεγάλη ντομάτα
4 μεσαίες πατάτες
1 στήθος κοτόπουλο (=2 φιλέτα)
1 γιαούρτι (total)
1 μικρό καρότο (τριμμένο στον τρίφτη)
2 σκελίδες σκόρδο
1 σφηνάκι ψιλοκομμένο άνηθο
αλάτι & πιπέρι
μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
ελαιόλαδο



Προετοιμασία:
Κόβω τις πατάτες σε sticks και τις τηγανίζω, τις σερβίρω σε ένα βαθύ πιάτο.

Κόβω τη ντομάτα σε λεπτές φέτες και τη σερβίρω.

Ετοιμάζω το τζατζίκι: σε ένα μπολάκι ανακατεύω το γιαούρτι με τον άνηθο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το τριμμένο καρότο, μισό κουταλάκι ελαιόλαδο και μισό κουταλάκι ξίδι. Το αφήνω στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω και τα υπόλοιπα υλικά.

Για το "γύρο" σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω ελαιόλαδο και περιμένω να ζεσταθεί, πλένω το κοτόπουλο το αλατοπιπερώνω και από τις 2 πλευρές και πασπαλίζω με το μείγμα μπαχαρικών. Όταν το λάδι είναι έτοιμο τσιγαρίζω καλά το κοτόπουλο ώστε να είναι μαλακό αλλά και ψημένο. Σε μία επιφάνεια κοπής βγάζω το κρέας και με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβω σε κομματάκια, ξανα θερμαίνω το τηγάνι που είχα τσιγαρίσει το κοτόπουλο και τσιγαρίζω στο ίδιο λάδι τα κομματάκια του κοτόπουλου για 5 λεπτά. Σερβίρω σε μια πιατέλα.

Ψήνω τις πίτες σκέτες στο γκριλ για 10 λεπτά.

Αφού όλα τα υλικά είναι έτοιμα τα σερβίρω σε ξεχωριστά πιάτα στο τραπέζι, ώστε ο καθένας να μπορεί να διαλέξει τα υλικά που θέλει και να τυλίξει μόνος του το σουβλάκι. Δεν ξεχνάω το αλουμινόχαρτο για να μπορεί να μείνει σταθερό το σουβλάκι.

!tip: Εγώ βάζω ότι κρέας έχω στο ψυγείο μέχρι και με φιλέτο μοσχάρι το έχω φτιάξει και ήταν τέλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: