Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Κοτόπουλο με Γλυκόξινη Σάλτσα

Υλικά (για 2 άτομα):

1 στήθος κοτόπουλου φιλέτο
2 μέτριες ντομάτες ώριμες (στημένες)
1 μεγάλη πιπεριά φλωρίνης
1 μεγάλη πιπεριά κέρατο
1 πιπεριά πράσινη
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κονσέρβα μανιτάρια
2 σκελίδες σκόρδο
1 σφηνάκι μπαλσάμικο ξίδι
1 κουτ. σούπας μέλι
αλάτι & πιπέρι
μισό κουτ. γλυκού κανέλα
μισό κουτ. γλυκού κάρι
ελαιόλαδο



Κόβω το κοτόπουλο σε σχετικά μικρά κομμάτια, το αλατοπιπερώνω, ρίχνω την κανέλα και το κάρι, ανακατεύω και το αφήνω στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες για τα τραβήξει τα αρώματα των μπαχαρικών. Στη συνέχεια κόβω σε μεγάλα κομμάτια όλες τις πιπεριές, σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω τις πιπεριές και τα μανιτάρια, δεν θέλω να μαγειρευτούν εντελώς απλά να μαλακώσουν, συγχρόνως κόβω το κρεμμύδι σε μισοφέγγαρα και το σοτάρω μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Αφού είναι έτοιμα τα αδειάζω σε ένα μπολ, στο ίδιο τηγάνι προσθέτω λίγο λαδάκι και τσιγαρίζω το κοτόπουλο, αφού πάρει λίγο χρώμα ρίχνω το σκορδάκι που έχω λιώσει με το ειδικό εργαλείο, αφήνω 3 λεπτά ακόμα και σβήνω με το μπαλσάμικο. Αφού εξατμιστεί το ξίδι προσθέτω τα υλικά που σοτάρισμα πριν και τον χυμό ντομάτα, αλατοπιπερώνω για άλλη μια φορά, χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω να βράσουν. Μόλις σκουρύνει η σάλτσα προσθέτω το μέλι, με το μέλι η σάλτσα θα πήξει αμέσως.
!tip: Σερβίρετε με ρύζι basmati ή jasmin

Δεν υπάρχουν σχόλια: