Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Παραδοσιακές Φακές

Υλικά(για 4 άτομα):

1/2 πακέτο φακές
2 μέτρια κρεμμύδια
3 φύλλα δάφνης
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα (τριμμένη)
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι & πιπέρι
λίγους σπόρους μπούκοβο (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο



Βράζω σε μία κατσαρόλα νερό και ρίχνω τις φακές, μόλις πάρουν 1 βράση τις σουρώνω. Ψιλοκόβω τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζω στο ελαιόλαδο, προσθέτω τις φακές ,το σκόρδο, το χυμό ντομάτας και 2 ποτήρια νερό, μόλις αρχίσουν να βράζουν ρίχνω τη δάφνη και τον πελτέ διαλυμένο σε νερό, το πιπέρι και το μπούκοβο. Αφήνω να βράσουν περίπου μισή ώρα με 40 λεπτά, όταν είναι περίπου έτοιμες ρίχνω και το αλάτι. Καλό είναι να τις ανακατεύεται κάθε ένα τεταρτάκι γιατί οι φακές κολλάνε πολύ εύκολα. Σερβίρεται με λίγο ξίδι προαιρετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: