Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Μπαρμπούνια σαβόρο ή και demi!

Υλικά (για 2 άτομα):

4 μεγάλα μπαρμπούνια
αλεύρι για το τηγάνισμα
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα:
1 μεγάλη ντομάτα ώριμη (τριμμένη)
1 σκελίδα σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
1 κουτ. γλυκού ξίδι
1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη



Πλένω τα ψάρια και τα αλατίζω τα περνάω από το τηγάνι μέχρι να χρυσίσουν, δεν πετάω το λάδι, μέχρι να ετοιμάσω τη σάλτσα μπορώ να βάλω τα ψαράκια στο φούρνο στους 50 το ένα δίπλα στο άλλο για να μην πανιάσουν. Για τη σάλτσα, σουρώνω το λάδι που τηγάνισα τα ψάρια και την ξαναβάζω στο τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, τσιγαρίζω το σκόρδο, προσθέτω το δεντρολίβανο και το ξίδι, όταν εξατμιστεί το ξίδι ρίχνω την ντομάτα, τα φύλλα δάφνης, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη, αφήνω να σιγοβράσουν για περίπου 15 λεπτά.

Κανονικά η συνταγή προϋποθέτει να βουτήξω τα ψαράκια στη σάλτσα να τα αφήσω κανένα 5λεπτο και μετά να σερβίρω, εγώ κάνω το εξής σερβίρω τα ψάρια σε πιάτα και τη σάλτσα σε μικρά μπολάκια για κάθε πιάτο για να μείνουν τα ψάρια τραγανά. Η επιλογή δική σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: