Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Κέϊκ για Αρχάριους (Βανίλια-Σοκολάτα)


2 1/2 κούπες αλεύρι φαρίν απ
2 κούπες ζάχαρη
4 κουταλιές σοκολάτα για ρόφημα
1 βιτάμ
1 ποτήρι γάλα και μισό φλυτζανάκι ακόμα
4 βανίλιες
4 αυγά

Ζεσταίνω το μισό φλυτζανάκι γάλα και διαλύω την σοκολάτα, σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω το βιτάμ με μίζερ μέχρι να μαλακώσει προσθέτω σιγά σιγά τη ζάχαρη, τα αυγά , τις βανίλιες το γάλα και το αλεύρι. Αφού όλα τα υλικά έχουν γίνει ένα ρίχνω τη σοκολάτα και ανακατεύω με ένα κουτάλι ίσα ίσα (την χρειάζομαι την δυχρωμία). Βουτυρώνω λίγο ένα φορμάκι Sanitas (εγώ αυτά χρησιμοποιώ είναι πολυ εξυπηρετικά)και ρίχνω το μείγμα, αφήνω ύψος γιατί το κέϊκ φουσκώνει. Ψήνω στο φούρνο στους 175 βαθμούς για μία ώρα περίπου.
!!Ένα κόλπο που κάνει η μαμά μου για να δει αν είναι έτοιμο το κέϊκ το τρυπάει με ένα μαχαίρι και αν είναι έτοιμο το μαχαίρι βγαίνει καθαρό χωρίς υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: