Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Ταλιατέλες πάλια φιένο


Υλικά για 4 άτομα
1 πακέτο ταλιατέλες
1 πιπεριά κόκκινη (κομμένη σε μπαστουνάκια)
1 κονσέρβα μανιτάρια
ψιλοκομμένο μπέικον
πολύ ψιλοκομμένος μαϊντανός (για το σερβίρισμα)
2 κρέμες γάλακτος
βούτυρο
αλάτι & πιπέρι

Ρίχνω σε ζεστό τηγάνι 1 κουταλιά βούτυρο τσιγαρίζω το μπέικον, προσθέτω την πιπεριά να μαραθεί λίγο, μετά τα μανιτάρια στο τέλος ρίχνω την κρέμα γάλακτος το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνω μέχρι η κρέμα να πίξει (την θέλω σχετικά αραιή). Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τις ταλιατές και αφήνω όσα λεπτά λέει το κουτί, τις στραγγίζω αν θέλω τις τσιγαρίζω σε ζεστό βούτυρο και ρίχνω από πάνω την σάλτσα. Σερβίρω στα πιάτα και πασπαλίζω με τον φρέσκο μαϊντανό. Χρησιμοποιώ τριμμένο κεφαλοτύρι για τυρί του πάει πολύ!!!

Την συνταγή αυτή την δοκίμασα στο ιταλικό εστιατόριο IL Tramonto στο Ξυλόκαστρο.

1 σχόλιο:

gdotw είπε...

εξαιρετική συνταγη πραγματικα...την δοκιμασα και εμεινα αφωνος..μπραβο συνεχισε να μας δινεις τελειες συνταγες να μαθαινουμε...!!!