Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Μπρόκολο με λαζάνια Ογκρατέν


2 μεγάλα μπρόκολα
12 πλάκες λαζάνια
4 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
3 φλ. τσαγιού μπεσαμέλ (έτοιμη φακελάκι)
2 κρέμες γάλακτος
200γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
φρυγανιά τριμμένη
βούτυρο
αλάτι & πιπέρι

Βράζω το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό αφού το έχω ξεχωρίσει σε μπουκετάκια και το σουρώνω. Βράζω τα λαζάνια λιγάκι ίσα ίσα να αρχίζουν να μαλακώνουν και τα στραγγίζω. Βουτυρώνω ένα πυρεξάκι και πασπαλίζω με λίγη φρυγανιά. Στρώνω 4 πλάκες λαζάνια σκορπίζω λίγο άνηθο, ρίχνω μία στρώση τυριών και από πάνω μία στρώση μπρόκολο αλάτι και πιπέρι, σκεπάζω ξανά με λαζάνια αυτό μέχρι να χτίσω 3-4 στρώσεις. Ρίχνω από πάνω την κρέμα γάλακτος και λίγα τυριά, για το τέλος χτυπάω την έτοιμη μπεσαμέλ με γάλα και περιχύνω μια λεπτή στρώση από πάνω, τρίβω φρέσκο πιπέρι και ψήνω στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

!Αντί για τα συγκεκριμένα τυριά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαλακιά φέτα γίνεται εξίσου ωραίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: