Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Τζατζίκι με άνηθο

500γρ. στραγγιστό γιαούρτι (πχ. total)
3-4 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα τα γούστα)
3 μικρά αγγουράκια
1/2 φλ. ψιλοκομμένο άνηθο
1/2 κουτ. ξίδι
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Πλένω τα αγγουράκια και τα τρίβω με την φλούδα τους στον τρίφτη, τα αλατίζω και τα αφήνω με ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν τουλάχιστον 2 ώρες. Σε ένα μπολ ανακατεύω το γιαούρτι με το αγγούρι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το λάδι, το πιπέρι, το αλάτι , το ξίδι και τον άνηθο. Το αφήνω στο ψυγείο πριν σερβίρω 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: