Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Πέρκα κρασάτη

1 kg πέρκα σε φιλέτα
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
3 φύλλα δάφνης
2 πιπερίτσες καυτερές
3 ώριμες ντομάτες
1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
αλεύρι
ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Αν η πέρκα είναι κατεψυγμένη τη βγάζω σε ένα μπολ από το βράδυ, την πλένω καλά και την στραγγίζω Την αλατοπιπερώνω και την αλευρώνω. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω λίγο λάδι και τσιγαρίζω το ψάρι, το σκόρδο και το κρεμμύδι και σβήνω με το κρασί. Μετά προσθέτω τις τριμμένες ντομάτες, τις ψιλοκομμένες πιπερίτσες και τα φύλλα δάφνης. Αφήνω να ψηθούν για μισή ωρίτσα αφού χαμηλώσω το μάτι.
!Η συνταγή αυτή είναι κατάλληλη για αρχάριους που φοβούνται να μαγειρέψουν ψάρι. Εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: