Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Γαρίδες Σαγανάκι


1kg φρέσκες γαρίδες ολόκληρες(μεσαίου μεγέθους)
3 φρέσκες ώριμες ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 ξερό κρεμμύδι
2 κλοναράκια φρέσκο βασιλικό
1 σφηνάκι ούζο
1 1/2 σφηνάκι ελαιόλαδο
1 κουταλιά πελτέ
αλάτι & πιπέρι
1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο

Σε καυτό νερό ρίχνω για 3 λεπτά τις γαρίδες ίσα ίσα να σκληρίνει το περιεχόμενό τους, τις στραγγίζω. Τρίβω το κρεμμύδι στον τρίφτη, ζεσταίνω σε ένα τηγάνι το λάδι και ρίχνω το κρεμμύδι, ρίχνω το σκόρδο αφού το έχω ψιλοκόψει, αφού πάρουν χρώμα ρίχνω την τριμμένη στον τρίφτη ντομάτα, περιμένω να πάρουν μια βράση και ρίχνω τις γαρίδες, τον πελτέ, το αλάτι και το πιπέρι. Τα αφήνω να βράσουν όλα μαζί και χαμηλώνω το μάτι, αφού είναι έτοιμα ρίχνω το ούζο και τον βασιλικό ανακατέυω και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

!Στη συγκεκριμένη συνταγή μπορώ να προσθέσω φέτα σε κύβους ως τελευταίο βήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: