Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Ταραμοκεφτέδες

100γρ. ροζ ταραμάς
4 πατάτες μεσαίου μεγέθους
1/2 κιλό λευκό ψωμί (μουλιασμένο στο νερό από το βράδυ)
1/2 κιλό σπανάκι (φρέσκο)
1 ματσάκι άνηθο
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 ξερό κρεμμύδι
1 κουταλιά πελτέ
λίγο ελαιόλαδο
πιπέρι

Βράζω τις πατάτες και τις περνάω από τον μύλο του πουρέ, στραγγίζω το ψωμί και ρίχνω την ψίχα του ψωμιού μεσα στις πατάτες αφού τη φριματίσω. Τρίβω στον τρίφτη το ξερό κρεμμύδι, ψιλοκόβω το φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκόβω το σπανάκι, ψιλοκόβω τον άνηθο τα ανακατεύω με το προηγούμενο μείγμα, ανακατεύω και προσθέτω το πιπέρι, το λάδι και τον πελτέ.
Πλάθω το μείγμα σε κεφτεδάκια, τα αλευρώνω και τα ρίχνω σε ζεστό λάδι. Τα στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί. Τρώγονται είτε ζεστά είτε κρύα.

Η συνταγή αυτή είναι από τις πιο διάσημες της γιαγιάς μου !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: