Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Φιλέτα χοιρινά με μανιτάρια


Υλικά για 4-6 άτομα
1kg ψαρονέφρι σε φετάκια
1 κονσέρβα μανιτάρια (ή διάφορα φρέσκα μανιτάρια σε φέτες)
λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι(μόνο το πράσινο κομμάτι)
3 κουτ. βούτυρο
2 κουτ. κορν φλάουρ
λίγο ελαιόλαδο
1 ποτ. του κρασιού λευκό κρασί
1 κρέμα γάλακτος
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μαϊντανος ψιλοκομμένος για σερβίρισμα

Αλατοπιπερώνω τα φιλετάκια και τα πασπαλίζω με το κορν φλάουρ. Ζεσταίνω σε ένα τηγάνι το βούτρο μαζί με το λάδι και τηγανίζω τα φιλετάκια μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγάζω τα φιλέτάκια και στο ίδιο λάδι σοτάρω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια πασπαλίζω με το υπόλοιπο κορν φλάουρ και ρίχνω το κρασί, αφού εξατμιστεί ρίχνω την κρέμα γάλακτος αλάτι και πιπέρι. Προς το τέλος ρίχνω μέσα τα φιλετάκια, σερβίρω σε πιάτα και πασπαλίζω με τον μαϊντανό.
!Συνοδεύεται με ρύζι ή κλασσικά τηγανητές πατάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: