Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Ριζότο με καλαμάρι και κανέλα


1 μεγάλο καλαμάρι
2 κούπες κίτρινο ρύζι
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σφηνάκια ελαιόλαδο
2 κουτ. πελτέ
ψιλοκομμένος μαϊντανός
μισό κουτ. κανέλα
αλάτι & πιπέρι

Κόβω το καλαμάρι σε σχετικά μικρά κομμάτια, τα βάζω σε ένα αντικολλητικό μεγάλο τηγάνι και το θερμίζω μέχρι να φύγω τα πολλά υγρά του, στη συνέχεια ρίχνω το λάδι και τα τσιγαρίζω προσθέτω, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι το αλατοπίπερο και την κανέλα. Διαλύω σε 4 φλιτζάνια νερό τον πελτέ και τον ρίχνω στο τηγάνι τα αφήνω να βράσουν μέχρι να μαλακώσει το καλαμάρι. Προσθέτω το ρύζι και λίγο νερό, σταδιακά τσεκάρω αν έχει βράσει το ρύζι και προσθέτω νερό αν χρειάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: