Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Φαχίτας Vegi

4 μεξικάνικες πίτες/τορτίγιας (θα βρείτε εύκολα στα super market)
1 κονσέρβα καλαμπόκι
1 κονσέρβα μανιτάρια
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
1 κουτ. πελτέ ντομάτας
1 κούπα τριμμένο chedar
1 γιαουρτάκι στραγγιστό (π.χ. total)
κόκκινο Tabasco

Σε ένα τηγάνι σοτάρω τα μανιτάρια, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το ψιλοκομμένο σκόρδο, μόλις ψηθούν προσθέτω το χυμό από τις ώριμες ντομάτες, την κουταλιά τον πελτέ, και το καλαμπόκι, αλατοπιπερώνω Προσθέτω και λίγο νεράκι και τα αφήνω βράσουν για κανένα τεταρτάκι. Μόλις η σάλτσα μου πήξει την βγάζω από το μάτι. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνω 4 πιτούλες στους 200 βαθμούς για 5-8 λεπτά. Για το τύλιγμα: σε μία πίτα προσθέτω τη γέμιση μία δόση chedar 2 κουταλιές γιαούρτι και αν θέλω λίγο Tabasco, την τυλίγω σαν σουβλάκι και σερβίρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: