Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Σουπιά με σπανάκι

Υλικά για 2 άτομα:
1 μεγάλη σουπιά πλυμένη και καθαρισμένη
1/2 kg σπανάκι φρέσκο πλυμένο και χοντροκομμένο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι & πιπέρι
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
ελαιόλαδο
1 κουτ. πελτέ
1 σφηνάκι κόκκινο κρασί

Τεμαχίζω την σουπιά σε σχετικά μεγάλα κομμάτια και τα τσιγαρίζω σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα και προσθέτω ένα ποτήρι νερό κλείνω το καπάκι και αφήνω να βράσει , την ελέγχω που και που και προσθέτω νερό αν χρειάζεται, τσιμπάω με ένα μαχαίρι και όταν μαλακώσει είναι έτοιμη (περίπου σε 40 λεπτά), αφού βράσει και πιει τα υγρά της σβήνω με το σφηνάκι το κρασί, προσθέτω ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι, το σπανάκι και τον άνηθο, ρίχνω το χυμό από τις ντομάτες και την κουταλιά τον πελτέ αλατοπίπερο λίγο νεράκι και τα αφήνω να βράσουν. Σε 25 λεπτάκια θα είναι έτοιμα. Σερβίρω ως ορεκτικό σε φέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: