Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Φασολάδα

1 πακέτο φασόλια
1 σέλινο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 καρότα
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
1 κουτ. της σούπας πελτέ
αλάτι και πιπέρι
μπούκοβο ίσα ίσα στο κουτ. του γλυκού

Ρίχνω σε κρύο νερό τα φασόλια να μουλιάσουν από το βράδυ. Το πρωί τα σουρώνω, βράζω σε μία κατσαρόλα (ανοιχτή χύτρα) μπόλικο νερό και ρίχνω τα φασόλια και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Κλείνω την χύτρα και βράζω για 30 λεπτά, την ανοίγω και τσεκάρω αν τα φασόλια είναι έτοιμα (έχουν σκάσει), ρίχνω το κομμένο σέλινο, τα καροτάκια σε ροδελίτσες, λάδι (μπόλικο), την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ, το αλατοπίπερο και το μπούκοβο. Τα αφήνω να βράσουν με την κατσαρόλα ανοιχτή, τα προσέχω ανά διαστήματα γιατί καίγονται εύκολα.
!Η συνταγή αυτή είναι της κ. Βούλας και έχει σίγουρη επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: