Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Ντολμαδάκια

1/2 kg αμπελόφυλλα (κατά προτίμηση φρέσκα)
1/2 kg ρίζι καρολίνα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι δυόσμο
5 λεμόνια
1 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Σε ένα μπολ ανακατεύω το ρύζι με τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, άνηθο και δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι τα σκεπάζω και τα αφήνω στο ψυγείο για τη διάρκεια της νύχτας. Την επόμενη μέρα ζεσταίνω λίγο νεράκι σε μία κατσαρόλα και ζεματίζω τα αμπελόφυλλα ώστε να μαλακώσουν, τα στραγγίζω και τα τυλίγω σφιχτά με τη γέμιση. Σε μία κατσαρόλα τα τοποθετώ ένα ένα πιέζοντας το ένα με το άλλο ώστε να μην ξετυλιχθούν, ρίχνω το λάδι και από πάνω το χυμό από τα λεμόνια σκεπάζω με ένα πιάτο βάζω το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοβράζω για μία ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: