Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Πάστα Φλόρα Βερίκοκο (πολύ εύκολη)


400γρ. αλεύρι
350γρ. βούτυρο
150γρ. ζάχαρη άχνη
100γρ. λευκό αμύγδαλο σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
2 αυγά
2 βανίλιες
μαρμελάδα βερίκοκο

Ανακατεύω στο μίζερ τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτω ένα ένα τα αυγά, μετά το αλεύρι, τις βανίλιες, τη σκόνη αμυγδάλου και το αλάτι. Αφού έχει γίνει μία σφιχτή ζύμη την βάζω σε διάφανη μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα. Σε μία φόρμα για τάρτες απλώνω την ζύμη (κρατάω ένα μικρό κομματάκι) σε στρώση 1 1/2 εκατοστών, απλώνω από πάνω τη μαρμελάδα. Πλάθω τη ζύμη που έχω κρατήσει σε κορδόνια και στολίζω την πάστα φλόρα. Ψήνω στους 160 βαθμούς για μία ώρα.
!Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την οποιαδήποτε μαρμελάδα που σας αρέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: