Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Cheesecake

500 gr mascarpone (το βρίσκεις εύκολα στα μεγάλα super market)
250 gr βιτάμ
1 1/2 πακέτο μπισκότα digestive
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 φλυτζανάκι χυμό λεμονιού
2 δόσεις ζελέ φράουλα
1 κεσεδάκι φράουλες

Λιώνω σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και το ανακατεύω με τα θρυμματισμένα μπισκότα και τη βανίλια, απλώνω το μείγμα σε μία φόρμα (κατά προτίμηση σε αυτές με το αποσπώμενο περίγυρο). Σε ένα μπολ χτυπάω με ένα μίξερ το mascarpone, το ζαχαρούχο γάλα και το χυμό λεμονιού, τα απλώνω σε χοντρή στρώση πάνω από τα μπισκότα, βάζω τη φόρμα στο ψυγείο. Ετοιμάζω το ζελέ με βάση τις οδηγίες του και τον αφήνω να σταθεί, να μην είναι ζεστός αλλά ούτε και να πήξει, στο μεταξύ πλένω τις φράουλες και τις κόβω στη μέση τις τοποθετώ στη φόρμα πάνω από την κρέμα και όταν κρυώσει ο ζελές περιχύνω ώστε να κάνω μια στρώση 1 δαχτύλου. Αφήνω στο ψυγείο για μία μέρα και την επόμενη θα είναι τέλειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: