Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Ταλιατέλες με καπνιστό σολωμό

Μισό πακέτο φαρφάλες (φιογkάκια)
150 gr καπνιστός σολωμός (σε λεπτή φέτα
υπάρχει συσκευασμένος στα super market)
100 gr ροκφόρ
2 σφηνάκια βότκα
1 κρέμα γάλακτος
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
αλάτι & πιπέρι
2 κουτ. βούτυρο

Σοτάρω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο σε μία κουταλιά βούτυρο, ρίχνω το ψιλοκομμένο ροκφόρ και περιμένω να λιώσει, ψιλοκόβω τον σολωμό και τον προσθέτω να πάρει χρώμα ίσα ίσα, ρίχνω τη βότκα και περιμένω να εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθέτω την κρέμα γάλακτος το αλάτι και το πιπέρι περιμένω λίγο να πήξει, την κατεβάζω από το μάτι. Συγχρόνως έχω βράσει τις φαρφάλες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζει και τις ζεματίζω σε μία κουταλιά βούτυρο. Σερβίρω πρώτα τα μακαρόνια και από πάνω τη σάλτσα.
!Είναι το τέλειο γεύμα για ένα ρομαντικό δείπνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: