Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Κολιός ψητός στο Φούρνο

Υλικά (για 2 άτομα):

2 μεγάλους κολιούς
1 μεγάλη ντομάτα
2 πιπεριές κέρατα
ελαιόλαδο
1 μεγάλο λεμόνι
αλάτι & πιπέρι
λίγους σπόρους κόλιανδρο



Καθαρίζω και πλένω τα ψάρια μετά τα ανοίγω σε βεντάλια (δεν είναι απαραίτητο να αφαιρέσω το κόκαλο), λαδώνω και αλατοπιπερώνω τα ψάρια, τα απλώνω σε ένα ταψάκι με λίγο λαδάκι. Κόβω την ντομάτα και τις πιπερίες σε φέτες και τις απλώνω πάνω στα ψάρια, πρώτα τις πιπεριές και μετά τις ντομάτες, ξανααλατοπιπερώνω. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο με δυνατή θερμοκρασία για περίπου 40 λεπτά (μέχρι να ασπρίσει και να σκληρύνει το ψάρι). Για το λαδολέμονο σε ένα σέικερ στύβω το λεμόνι και βάζω ίση ποσότητα ελαιόλαδο, αλάτι και τους σπόρους κόλιανδρου. Σερβίρω τα ψαράκια και τα περιχύνω με το λαδολέμονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: