Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Ταλιατέλες με φρέσκο σολωμό και σπαράγγια

Υλικά (για 2 άτομα):

1 πακέτο ταλιατέλες
2 φέτες φρέσκο σολωμό
1 μεγάλο κρεμμύδι
8 σπαράγγια κονσέρβας (πράσινα)
1 κρέμα γάλακτος
μισό ποτ. κρασιού λευκό κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι



Βράζω τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζω. Συγχρόνως ξεχωρίζω την πέτσα και το κόκαλο από τον σολωμό και τον κόβω σε μέτρια κομμάτια τα αλατοπιπερώνω, τον τσιγαρίζω σε λίγο ελαιόλαδο προσθέτω το κρεμμύδι και όταν μαλακώσει σβήνω με το κρασί, όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω την κρέμα γάλακτος. Όταν η σάλτσα αρχίζει να πήζει βάζω και τις κορφές από τα σπαράγγια και αλατοπιπερώνω αφήνω για 3 λεπτά και προσθέτω τις ταλιατέλες.
Perfect!

Δεν υπάρχουν σχόλια: