Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Ψητές Ντομάτες με σκόρδο και βασιλικό

Γρήγορο και εύκολο συνοδευτικό κυρίως πιάτου κρεατικών. Το συγκεκριμένο ορεκτικό το έφαγα στο Montpellier το οποίο βρίσκεται στη νότια Γαλλία.

Υλικά (για 4 άτομα):

4 μέτριες ώριμες ντομάτες
4 σκελίδες σκόρδο
2 σφηνάκια ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
αλάτι & πιπέρι
ελαιόλαδο



Πλένω τις ντομάτες και τις κόβω ακριβώς στην μέση, σε ένα ταψάκι με λίγο λάδι τις τοποθετώ με την ανοιγμένη πλευρά προς τα πάνω, αλατοπιπερώνω. Ψιλοκόβω το σκόρδο και ρίχνω γενναία ποσότητα σε κάθε ντομάτα, πασπαλίζω με τον βασιλικό και ρίχνω λίγο ελαιόλαδο στο κέντρο κάθε ντομάτας. Ψήνω σε δυνατό φούρνο για περίπου 25 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: